Başkan Işık: “100 yıllık altyapı sorununu çözeceğiz”

Şubat ayı Belediye Meclisi Toplantısı’nda konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, 60 km’lik kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışması ile Biga’nın 100 yıllık altyapı sorununun çözüleceğinin müjdesini verdi.

Japon Yeni Ek Kredi talebinin olumlu sonuçlandığını ifade eden Başkan Işık kredi alımıyla ilgili konuşan Başkan Işık; “Japon Kalkınma Ajansı’nın Türkiye’ye tahsis ettiği bir limit varmış. Bizimle aynı grupta bulunan belediyelerden bir kısmı bu haklarını iade etmişler. Kullanmak istemediklerini söylemişler. 22 milyon lira bu rakam. 1 milyon 700 bin lira da kur artışlarından dolayı bizim paramız var. 23 milyon 700 bin liralık bir kaynak var orada. Bu kaynağı kimse kullanmazsa Japonlar bu parayı geri alacaklar. Biz bunun projelerini 1 yıldan bu yana fizibilite raporlarıyla birlikte hazırlattık. İller Bankası tarafından onaylandı. Sayın grup başkanvekilimiz Bülent Turan’a geçtiğimiz hafta Biga’ya geldiğinde de teşekkür etmiştim. Bir kez daha teşekkür ediyorum. İşlemlerin hızlandırılması konusunda yardımcı oldular. Bunun sonucunda 50 km kanalizasyon ve 8-9 km de yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 60 km’lik yenilenme ve yeniden yapılanması ile ilgili bir çalışma yapacağız. Toplam iş 35 milyon lira civarında. Biz bunun 24 milyon lirasını buradan karşılayacağız. Geri kalan kısmını ise biz belediye olarak karşılayacağız. 2019 yılının Temmuz ayına kadar bu harcamanın yapılması gerekiyor. 17-18 yıl ödemeli bir kredi. İnşallah 80-100 yıl bir daha altyapı sorunu olmaz diye düşünüyorum” dedi.

Karar AKP’li meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile alındı.

Belediye Meclis Toplantısı’nda alınan diğer kararlar ise şöyle:
-2018 Mali Yılı içinde Belediye Başkanvekili’nin ücretinin günlük brüt 250 lira, Belediye Meclis Üyeleri ve İhtisas Komisyonu Üyelerinin huzur haklarının günlük brüt 100 lira olarak oybirliği ile kabul edildi.

-Belediyeye yapılan inşaat ruhsatı taleplerinde projelerin 3. ve sonrasındaki girişlerinden 250 lira bedel alınması oy çokluğu ile kabul edildi.

-Kapalı Pazaryeri yapımı yatırımında kullanılmak üzere geçtiğimiz Aralık ayında alınan 8 milyon lira kredi alınma kararı kredinin Ocak ayında kullanılması nedeniyle güncellendi.

Başkan Işık karar öncesi “Bu ikinci bir kredi değil. 2017 yılında bu karar alınmıştı. Fakat kredi 2018 yılında kullanılacak. Daha önce almış olduğumuz kredi kararını güncelliyoruz. Yeni bir kredi talebi yok şuan. Biz kararı Aralık ayında aldık. Krediyi Ocak ayında kullandık. Bu nedenle kararı güncelliyoruz” ifadelerini kullandı. Karar oybirliği ile alındı.

-Hamdibey Mahallesi sınırları içinde, Tarihi Namazgah altında yer alan belediyeye ait lojmanların olduğu bölümle ilgili satış veya kat karşılığı inşaat yaptırılması ile ilgili Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi kararı oy çokluğuyla alındı.

-Fen İşleri Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere ihtiyaç olan 1 adet damperli hafriyat kamyonu, İtfaiye Müdürlüğü’nde cenaze nakil işlemlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç olan 1 adet cenaze aracı (kamyonetin), Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 1 adet kamyonet, Temizlik İşleri Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 1 adet pikap, 1 adet otomobil ve 2 adet traktör ile Temizlik İşleri Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 1 adet 40 m3.lük hidrolik sıkıştırmalı çöp nakil aracı, 1 adet vakumlu yol süpürme aracı, 2 adet mini damperli çöp kamyonu ve 1 adet çok amaçlı temizlik ve yol süpürme aracının satın alımı kararları oybirliğiyle kabul edildi.
Bu araçların belediye imkanlarıyla alınacağını ifade eden Başkan Işık; “Bu işlemde biz çöp araçlarının büyük bir kısmını zaten satın almıştık. KHK kapsamında temizlik hizmetlerinin belediyelerin kendilerinin yapması noktasına geldiğimiz için bu temizlik araçlarını da satın almış olacağız” açıklamasında bulundu.

• Başkan Işık: ‘’100 yıllık altyapı sorununu çözeceğiz. ‘’