Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, yayınladığı mesajla 3 Nisan Salı günü saat 16:00'da gerçekleşecek Belediye Meclisi Toplantısı'na tüm Bigalıları davet etti. Göreve geldiği 2014 yılı Nisan ayından bu yana yapılan çalışmalarla ilgili özet bilgiler içere açıklamasında Başkan Işık; "49 proje sözü verdik, daha güzelini yaptık" dedi.

Başkan Işık'ın açıklaması şöyle:

"Yaşanacak bir şehir ortaya çıkarmak hedefiyle çıktığımız yolda dördüncü yılımızı doldurduk. Bigamızda hem altyapıda hem de üstyapıda devrim denilebilecek yatırımlar yaptık.

Atatürk Kültür Merkezi, Şehir Parkı gibi dev yatırımları inşa ettik. Katlı Otopark, Hal Binası, Kapalı Pazaryeri gibi dev yatırımlarımızı tamamlamak üzereyiz. Tema Park, Kocabaş Çayı Çevre Düzenlemesi gibi dev yatırımları ise hayata geçireceğiz. Çarşı merkezimizi düzenledik. İlçemize yakışır şehir girişleri ortaya çıkardık. Dört yılda gözle görülür, elle tutulur yatırımlara 125 milyon lira harcadık.

Göreve geldiğimizde ev ve işyerlerini sular basıyor, elektrik kesintilerinde sular da kesiliyor, sosyal ve kültürel aktivitelerin ve ortak kullanım alanlarının azlığı nedeniyle vatandaşlarımız evlere hapsoluyor ya da Bandırma ve Gönen'e gidiyorlardı.

Düzenlediğimiz kurslar, atölye çalışmaları, kültürel ve sanatsal etkinliklerle ilçemizde ciddi anlamda kültür ve sanata olan ilgi arttı. Kısa sürede yerel kültür ve sanat meraklıları ve üreticileri ortaya çıktı. Yaşanan gelişmeler beni ve ekip arkadaşlarımı çok mutlu ediyor.

Bu şehrin seçilmiş belediye başkanı olarak, çocuklarımızın gelecekte yaşayacakları bir ilçe ortaya çıkarmak en büyük hedefim. Belediye başkanlığı görevimi tamamladığımda ben de bu şehirde yaşamaya devam edeceğim. Ben doğma büyüme Bigalıyım. Vatandaşlarımızın mutlu olmasını istiyorum. bu şehirde yaşayanlar mutlu olursa, ben daha çok mutlu oluyorum.

Bugüne kadar ben ve çalışma arkadaşlarımdan desteğini esirgemeyen tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Ayarsız kara propagandaya, dedikodulara, yalan ve sahtekarlıklara karşı ayakta kalabilmemizin ve daha çok çalışmamızın tek nedeni, halkımızdan gördüğümüz destektir. Biz bu destekle gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.

3 Nisan Salı günü saat 16:00'da başlayacak Belediye Meclis Toplantısı sonrası 4 yıllık çalışmalarımızla ilgili yapacağım sunuma tüm Bigalı hemşehrilerimi davet ediyorum."

• Başkan Işık'tan Meclis Toplantısı'na davet