Biga Belediyesi'nin yaptığı Kapalı Pazaryeri, Katlı Otopark ve Hal Binası'nın açılışını gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde sivil toplum ve meslek kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu Toplantı öncesinde Atatürk Kültür Merkezi'nde kreş öğrencilerini ve ardından atölye çalışmalarını da ziyaret etti.

Toplantının basına açık olan bölümünde Türkiye ekonomisini değerlendiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ekonomik kriz ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

''Bugün Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durumda, 'bu yaptı şu yaptı'yı bırakıyorum, kim yapar, ülkeyi yönetenler yapar. Bugün bir krizle karşı karşıyayız, iyi yönetilmiyoruz. Umutsuzluğa kapılmayın. Türkiye bu krizden rahatlıkla çıkabilir. İyi yönetilirse 6 ayda çıkar, iyi yönetilmezse 6 yılda bu krizi aşamayız. Ben, 'Yarın sabahleyin krizden çıkarız' dersem doğruları söylememiş olurum.

Çiftçi ekemeyecek. Gübre, ilaç yüzde 100 arttı. Süt üreticisinin haline bakın. Neredeyse markette satılan 1 litre süt ile su eşit hale geldi. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Düşünmek ve emek gerekiyor. Şapkamızı yeniden önümüze koymak lazım. Demokrasi ve standartlarımızı büyütmemiz gerekiyor. Eğer tek adam rejiminden Türkiye kurtulamazsa hiç kimsenin sağlıklı bir geleceği yoktur. Bugün Batılılar, egemen güçler tarafından yönetilen bir toplumuz. Türkiye bu hale sokuldu. Londra'ya teslim olmuş bir siyasi irade var. Kaç milyar dolar ödedik bu tefecilere? Borç aldık, ne yapıldı? Baraj mı, yeni bir Telekom mu kurduk? Nereye gitti bu para? Sorgulamamız lazım. Kanaat önderi pozisyonundasınız. Bunları onun için anlatıyorum. Bunları sorgularsanız Türkiye'nin kurtuluşuna adım atmış olursunuz.

Şimdi ne diyorlar? Faizleri artırdılar, yine güvenmiyorlar. Faiz arttı ama yetmez. Bir tane seni denetleyecek adam bulacaksın. 'McKinsey'i bulacaksın' diyor, 'o 3 ayda bir gelip seni denetleyecek, bana rapor verecek, ben ondan sonra sana borç para veririm' diyor. Türkiye'yi bu hale kim getirdi? Türkiye'nin dünyada saygınlığı yok. McKinsey'e hangi bilgiler verilecek kimse bilmiyor. O bilgiler bize verilmeyecek. Amerikalının bildiği bilgiyi ben bilmeyeceğim. Birinci kozmik odaya FETÖ'yü soktular. Şimdi McKinsey'i Maliye'nin kozmik odasına sokacaklar. Bütün bilgileri alacaklar. Tefeciler için rapor yazacaklar."

Toplantının ikinci bölümü basına kapalı olarak soru cevap şeklinde devam etti.

• Kemal Kılıçdaroğlu muhtarlara seslendi