Biga Belediyesi Uluslararası Halk Oyunları Festivali Göz Doldurdu

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Biga Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Halk Oyunları Festivali, büyük bir katılım ve coşkuyla 3 gün boyunca sürdü. 

İrfan Şahin Er Meydanı'nda gerçekleştirilen festivalin ilk günü, yerli ve yabancı dans topluluklarının unutulmaz performanslarına sahne oldu. Biga Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun yanı sıra Ankara’dan ve uluslararası katılımcılar arasında Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan ve Osetya'dan gelen ekipler, kültürel zenginliklerini sergiledi.

Etkinlik, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Tulnay, CHP Biga İlçe Başkanı Cemal Mantar, İl Genel Meclis üyeleri ve belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda protokol üyesinin ve Bigalı vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Katılımcılar, renkli kortej yürüyüşüyle festival alanına giriş yaptı.

Festivalin ikinci günü, Tepe Kafe'de düzenlenen etkinliklerle devam etti. Folklorik dans gösterileri, izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Festivalin son günü olan 27 Temmuz Cumartesi akşamı ise, Şehir Parkı'nda gerçekleştirilen büyüleyici finalle sona erdi.

Festival boyunca çeşitli ülkelerden gelen ekipler, folklorik danslarını ve kültürel öğelerini sergileyerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Büyük bir coşku ve katılımla tamamlanan festival, Biga'nın kültürel zenginliğini ve misafirperverliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu başarılı organizasyona katılan tüm ekiplerimize ve festivali takip eden tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz.

X