118 NOLU İLAVE PLAN NOTU

İ L A N

Belediyemiz Meclisinin 01/10/2024 tarih ve 2024/83 sayılı kararı ile Çanakkale İli, Biga İlçesi İlave+Revizyon Uygulama İmar Planı sınırlarını kapsayacak şekilde; "İmar Planı dahilinde yer alan ayrık ve blok nizam yapı adalarında, bu plan onaylanmadan önce içinde yapılaşma katsayısı belirtilmemiş imar adaları ve/veya bu planda verilen yapılaşma katsayıları ile hesaplanan inşaat alanının bu plan öncesi yapılaşmasına göre azalması durumunda; bu plan öncesi yapılaşma hakkı müktesep hak olarak uygulanır. Bu hakkın kullanılmasında imar adalarında yapılacak ada etüdü ile ada içerisinde yapılaşmasını 3/4 oranında tamamlamış olduğu tespit edilmesi şarttır. Ada içinde mevcut bulunan yapının yıkılarak yeniden yapılması durumunda bu plan ile verilen yapılaşma koşulları ve katsayıları uygulanır." şeklinde Yetkili Şehir Plancısına hazırlatılan 118 nolu plan notu; 3194 Sayılı İmar Kanununun 8. maddesinin "b" fıkrası gereğince tasdik edilmiş olup; aynı maddeye göre bir ay süre ile askıya asılmıştır. Adı geçen 118 nolu plan notu ile ilgili itirazları olanlar itirazlarını 11/11/2024 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar yapmaları gerekmektedir. Sayın Halkımıza duyurulur.

118 NOLU İLAVE PLAN NOTU.pdf